Nordiske film

Kort- og dokumentarfilm fra de nordiske lande

Nu får alle lærere i Danmark og de øvrige nordiske lande gratis adgang til film fra hele Norden. Det sker, når læringsportalen Norden i Skolen i dag lancerer et helt nyt filmtilbud med 39 kort- og dokumentarfilm.

På skoler i hele Norden kan lærere og elever nu se frem til en perlerække af nordiske kort- og dokumentarfilm. Filmene kan kvit og frit bruges i undervisningen på skolerne og skal være med til at styrke undervisningen i dansk, norsk og svensk og nordisk kultur i de nordiske lande. Det nye filmtilbud er blot det seneste tiltag på Nordens største læringsportal Norden i Skolen.

­­­­­Den nye filmpakke består af 39 udvalgte kort- og dokumentarfilm. Filmene foregår på sprog fra alle de nordiske lande, og som noget helt nyt kan man i alle film vælge undertekster på otte forskellige nordiske sprog; dansk, norsk, svensk, finsk, islandsk, færøsk, grønlandsk og samisk.

Det nye filmtilbud gør det nemt for alle lærere i de nordiske lande at undervise eleverne i nabosprogene på en helt ny måde. Til hver film er der opgaver, som knytter sig til bestemte undervisningstemaer og henvender sig til forskellige klassetrin med både tekster, digte og musik. Filmpakken er dermed et nyt alternativ til undervisningen i nabosprog.

Filmtilbuddet på Norden i Skolen er gratis for alle lærere i nordiske lande. For at få adgang til film, opgaver mv. skal man oprette sig som bruger på www.nordeniskolen.org

 

Se teaser-video her: